Cerca

dimecres, 15 de juliol del 2015

Bilbao BBK Live 2015 | Muse, Mumford & Sons, Jesus & Mary Chain, ALT-J, Of Monsters And Men, Ben Harper, Disclosure, etc. | EUSKADI | 9-10-11/07/15

I per fi, després d'un any d'espera, va arribar el Bilbao BBK Live, festival que ens encanta.
Com a 3r any consecutiu vàrem anar al BBK, uns dels festivals més importants de tot Europa i que aquest any comptava amb bandes de la talla de Muse, Mumford & Sons, Jesus And Mary Chain, Of Monsters And Men, Disclosure, Alt-J, Counting Crows, etc.

PRIMER DIA

El primer dia va ser bastant intens, ja que va ser el primer dia, i suposo que va ser el que més emocionats estàvem.
Començàrem el festival amb Novedades Carminha, grup gallec de garage que ja poguérem veure al Gran Maraca fa només uns quants mesos. Sincerament el grup va començar la festa de la millor manera, ja que tota la gent va ballar bojament durant tot el seu concert.
El segon grup va ser Of Montreal, grup de Georgia que sincerament, no ens va dir res.
Així que ens vàrem preparar pel pròxim concert, els dels Marmozets, i mare meva quin concert...
El grup anglès ens va fer tornar bojos a tots... férem "pogos" a cada cançó, botarem fins a rebentar i sobretot, gaudirem d'uns dels millors concerts de tot el festival. Marmozets, recordeu el nom!
Black Rebel Motorcycle Club va ser el pròxim. D'aquest grup la gent esperava molt i pel que hem llegit per la xarxa, la gent es va decebre una mica. Però bé, el seu Rock'n'Roll és més que bo.
Counting Crows començava a l'escenari 2, així que partirem cap allà. Els americans feren un concert bastant correcte i feren cantar a tot el públic tots els seus èxits musicals.
I arribà el cap de cartell del dijous, Mumford & Sons.
Concert molt bo, gran posada en escena, gran qualitat... i que hem de dir? Ens ho passàrem genial cantant tots els seus èxits com són "Believe", "I will wait", "Little Lion Man", "The Cave", etc.
El penúltim del dia va ser Dover, que sincerament, ens va encantar.
La carpa es va quedar petita, ja que Dover va fer que estigués "petada" per tots els costats. Ens encantà l'actitud del grup! Per cert, quan varen tocar "Serenade" i "Devil Came To Me" es va sentir més al públic que no al grup, ja que TOTHOM les cantà amb molta força.
I per acabar el dijous, vérem a Disclosure.
El grup anglès d'electrònica va tancar l'escenari principal de la millor forma, això sí, la seva actuació va quedar bastant marcada per l'apagada de corrent que hi va haver, que durà uns 8 minuts.

SEGON DIA

El segon dia el començàrem amb London Souls i amb Azealia Banks, dues actuacions que gaudirem completament.
Catfish and the bottlemen va ser el següent i seguidament després començà el cap de cartell del divendres, The Jesus And Mary Chain.
El grup escocès va fer un gran repàs al seu disc "Psychocandy", que el va tocar sencer.
El que vàrem trobar és que per ser un cap de cartell va haver-hi molt poca gent, ja que fàcilment ens col·locàrem a primera fila i això amb Muse o Mumford & Sons vés sigut impossible.
El pròxim va ser Alt-J, grup que ja vàrem poder veure al Primavera d'aquest any.
I que hem de dir d'aquest concert? Doncs que l'escenari 2 els hi quedà MOLT petit, ja que no et podies moure ni un metre perquè allò estava a rebentar. Jo crec que els Jesus i Alt-J haurien d'haver intercanviat escenari, i no és per menysprear a ningú, sinó per seguretat.
Molt bon concert d'Alt-J, que gaudirem completament amb ells.
Ben Harper va ser el següent, però només poguérem escoltar una cançó, així que no podem opinar massa, però allò sonava increïble.
I per acabar el segon dia, ho férem amb Arizona Baby, grup que també vérem al Gran Maraca fa poc. Gran final.

TERCER DIA.

Arribà el darrer dia i la veritat és que ja estàvem molt cansats, ja que a part de mirar els concerts, també érem fent feina al stand de Runaway.
Començàrem amb Vintage Trouble, grup americà de R&B, que encalentí de la millor manera l'escenari principal. La gent va xerrar molt bé d'aquest grup.
El pròxim va ser The Cat Empire i al cap d'una estona, vérem a Neuman, The Ting Tings i Bear's Den.
Per cert, a Neuman se li quedà l'escenari del bus petit, ja que es va "petar" de gent.
Of Monster And Men, va ser el pròxim, però el vérem de bastant enfora, així que no ho vàrem poder gaudir massa.
I per acabar el festival, vérem a Muse, el grup més esperat per tothom de tot el festival. 
La gent esperant, 10 minuts de retard, i finalment, surt el grup anglès i tots, es tornen bojos.
Els Muse començaren amb "Psycho" i des del primer moment la gent botà i cantà totes les cançons de la banda.
No faltaren cançons clàssiques com ja són "Uprising", "Starlight", "Panic Station", "Supermassive Black Hole", "Dead Inside", entre d'altres...
La gent gaudí completament de la seva actuació, que durà més o manco 1 h i 30 i que per molts se li va quedar molt curta.
Quan varen acabar es notà molt que la majoria de gent només venia a veure a Muse, ja que al festival només va quedar la meitat de gent. 
Per acabar voldríem dir que ens ho hem passat genial al BBK d'aquest any, però trobem que cada any el cartell va afluixant, ja que si el compares amb el de fa 2 o 3 anys, és molt fluixet. Això sí, aquest any havia 4 o 5 grups difícils de superar. Si tot va bé, ens veiem l'any següent!

Lluís Terrassa.

Dijous 9

Novedades Carminha



Of Montreal






Marmozets





Black Rebel Motorcycle Club




Counting Crows




Mumford & Sons




Divendres 10

The London Souls


The Jesus And Mary Chain





Alt-J



Ben Harper



Dissabte 11

Vintage Trouble



The Cat Empire




Bear's Den


Of Monsters And Men


Muse








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada