Cerca

dimecres, 26 d’agost del 2015

Alpha Blondy + Dinamo + La Canija i Anita Kuruba + Dani Lança | Mallorca Roots Festival | Son Fusteret | Palma de Mallorca | 20/08/15

El mes passat, com molts de vosaltres sabreu, es va celebrar un concert per recordar, ni més ni manco que Calle 13, Skatalites i Rumba Katxai, 3 bandes impecables que deixaren molta marca al Mallorca Roots. Idò després d'aquella gran nit, l'organització ja es va preparar per al pròxim esdeveniment, ni més ni manco que Alpha Blondy, Canteca de Macao, Dinamo i Dani Lança, un cartell sense dubte, d'admiració.
Idò aquí vàrem anar dijous passat, al Mallorca Roots, a passar-ho bé i també a fer el treball que us mostram aquí mateix.
El primer concert començà damunt les 19.30 i va ser de la mà del portuguès Dani Lança. Mitjançant rumba, reggae, ska, etc. Dani Lança va fer ballar a la gent que començava a entrar al recinte, que com vos podeu suposar, encara era poca. Gran concert del grup, demostraren que tenen una bona energia i també moltes ganes de tocar i fer bona música.
El segon grup de la nit va ser Dinamo. Els mallorquins varen ser de la millor cosa de la nit. Mitjançant original latin-ska (nom molt curiós per denominar el seu estil musical) el grup va fer tornar boja a tota la gent de Son Fusteret, que ara ja sí, n'hi havia bastanta. 
Cal dir que nosaltres hem vist a Dinamo un munt de vegades (ni les podem comptar, perquè han sigut moltes...), i que trobem, que a cada concert sonen millor. Podríem dir que després de molts d'anys de canvis de músics, ara, han trobat els perfectes. La gent ho va gaudir molt, i la gent que ja els coneixia, es deixà la veu a cançons com "Todo no se puede", "Asesino del tiempo", "La sirena y el tiburón", "Al Carajo", etc. Sense dubte Dinamo és el grup de ska amb més nom de tot Mallorca, i així ho va demostrar. 
I el tercer lloc, havia de ser per Canteca de Macao, però, no ho va ser. La causa? El cantant del grup tingué un fill hores abans del concert, cosa que se l'hi va fer possible venir a actuar. Sabem que hi ha molta gent que s'ha queixat, però sincerament, nosaltres trobem que és una causa 100% justificada. En el seu lloc va actuar La Canija i la seva banda, una cosa bastant diferent a Canteca, però va ser l'única cosa que va poder fer l'organització (ja va fer massa en molestar-se per cercar un altre grup). El moment més emotiu de l'actuació va ser quan Anita Kuruba (cantant de Canteca de Macao), va pujar a l'escenari a cantar 3 cançons, cosa que el públic va agrair molt. Es veu que la cantant feia un temps que era per l'illa...
I finalment va arribar l'hora més esperada per tothom, les 12 en punt del vespre, hora de començament del concert del mític Alpha Blondy i la seva banda Solar System.
El concert va començar amb 1 tema instrumental (només amb la banda), i just després va començar a sonar la veu de Alpha Blondy, era ell, pujant per l'escala de l'escenari. El públic es va tornar boig.
L'actuació va ser molt emotiva i ens ho va vàrem passar genial. No faltaren cançons icones del reggae com són "Jerusalem", "Cocody Rock", "Brigadier Sabari", o la seva versió de "Wish you were here" de pink floyd.
Una nit perfecta, amb els grups perfectes, i amb uns organitzadors extraordinaris.
Per acabar voldríem donar l'enhorabona al Mallorca Roots per tot el que ha fet per nosaltres, sou molt grans, esperem amb molta força els projectes que vendran d'aquí endavant. 
Que no aturi mai la música, visca la cultura mundial.

Lluís Terrassa.

Dani Lança




















Dinamo






























La Canija + banda + Anita (Canteca de Macao)















Alpha Blondy & The Solar System







  
































El nostre facebook: El món del ROCK
El nostre twitter: @elmondelrock
Facebook Magdalena: Magdalena Gil Photography

Fotos de Calle 13 + Skatalites + Rumba Katxai:
Dinamo al Mallorca Roots Solidari:
Fotos de Dinamo al Rock'n'Pina 2014:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada